čtvrtek 23. srpna 2012

Jak změnit vlastníka domény

Změna vlastníka domény se provádí buď písemným souhlasem původního/nového vlastníka domény. Podpis této listiny musí být navíc ověřen.

Další možnost spočívá v použití registrátora http://www.active24.cz/, který umožňuje změnu domény na základě potvrzení emailem. Tzn. původní a nový uživatel kliknutím na odkaz, který mu přijde v emailu, potvrdí svůj souhlas se změnou vlastníka domény. Snadné že?

V případě, že http://www.active24.cz/ není vaším registrátorem a svoji doménu zde neprovozujete, nezbude vám než trochu komplikovanější postup spočívající v transferu domény sem a dál už je postup stejný jako výše, tzn. je třeba souhlasit se změnou vlastníka na základě emailu.

Jak je možné, že ostatní registrátoři toto neumožňují? Nevím co na to zákon, ale zřejmě jsou opatrnější a proto chtějí mít tuto změnu potvrzenou písemně. Ono když by se vám někdo dostal do emailu, pak by mohl velice snadno přeregistrovat právě vaše domény na sebe a to není zrovna legrace.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Jak opravit IMAP v Thunderbirdu po aktualizaci NOD32

Po aktualizaci NOD32 se může stát, že v Thunderbiru přestane fungovat připojení pomocí protokolu IMAP. Postup k vyřešení: Restartovat počíta...