úterý 21. června 2011

Jak nainstalovat Quoterro

Quotero je DMS, systém určený pro správu dokumentů, který ke svému běhu používá server Tomcat a jeho databázi můžete uložit do  Jeho instalaci provedete následovně.

Nejprve si stáhněte Quotero Deployer, což je instalační balíček obsahující klienta i serverovou část Quotero zároveň. Také se můžete podívat na seznam vydání Quotero a stáhnout instalační sadu podle libosti.

http://localhost:8080/manager/html

Stažený Deployer (soubor .war) nahrajte na server skrz administrační rozhraní Tomcatu. Tlačítko pro nahrání se nachází v části WAR file to deploy administračního rozhaní.

Dál se kliknutím na odkaz v řádku vedle quotero deployer přesuňte na instalační skript quotero. Než se pustíte do vlastní instalace, ujistěte se, že znáte uživatelské jméno a heslo správce databáze (MySQL nebo PostgreSQL a další) a také nastavte práva k určitým adresářům na plný zápis:

chmod a+rw /usr/share/tomcat6
chmod a+rw /var/lib/tomcat6

Pokud se instalační proces někde zastaví, pak bude "někde chyba", např. databáze Quoterro už existuje, nebo existují vlastní adresáře atd. Jednou z možných chyb může být např. špatně nastavené kódování v PostgreSQL serveru (zde je nutné kódování UTF-8).

Po instalaci by se vám měl objevit webový klient Quotero

http://localhost:8080/QuoteroClient/

do kterého se přihlásíte pomocí uživatelského jména admin a hesla admin.

Další odkazy
Quotero Quick Install

Žádné komentáře:

Okomentovat

Jak opravit IMAP v Thunderbirdu po aktualizaci NOD32

Po aktualizaci NOD32 se může stát, že v Thunderbiru přestane fungovat připojení pomocí protokolu IMAP. Postup k vyřešení: Restartovat počíta...