pondělí 20. srpna 2012

Apache a jiný uživatel

V okamžiku kdy v Apache provozujete více virtuálních domén a zároveň chcete k souborům zde umístěným přistupovat prostřednictvím protokolu FTP s plnými právy přístupu konkrétního uživatele, zřejmě vám nezbude než použít (naistalovat)

mpm-apache2-itk

Ten funguje podobně jako klasický server Apache s tím rozdílem, že navíc umožňuje spuštění procesu Apache pod určitým uživatelem. V situaci, kdy např. PHP skripty vytvářejí určité soubory (standardně pod uživatelem www-data:www-data), budou tyto soubory vytvářeny s právy uvedeného uživatele a zároveň s nimi budete moci na přímo pracovat i prostřednictvím FTP (mazat je,upravovat, měnit, atp.).

To zařídí direktiva

<IfModule mpm_itk_module>
AssignUserId uživatel skupina
</IfModule>

Vložená někam do části VirtualHost ... Na konec nezapomeňte Apache pro potvrzení změn restartovat.

1 komentář:

  1. Although "A" Company, 35th Battalion had tactically defeated a larger enemy force at Jadotville, the Irish Defence Forces' management did not overtly acknowledge the battle. There might have been perceived disgrace that "A" Company had surrendered, or because of political and strategic errors demonstrated at greater ranges. The 500 Irish and Swedish UN troops based mostly in Kamina, and Indian military Gurkhas made several of} attempts to relieve 쏘걸 the besieged Irish soldiers.

    OdpovědětVymazat

Jak opravit IMAP v Thunderbirdu po aktualizaci NOD32

Po aktualizaci NOD32 se může stát, že v Thunderbiru přestane fungovat připojení pomocí protokolu IMAP. Postup k vyřešení: Restartovat počíta...