sobota 5. ledna 2013

Blogger: nastavení statické úvodní stránky

Pokud potřebujete v Bloggeru nastavit, aby se jako úvodní stránka blogu zobrazovala místo příspěvků statická stránka (podobně, jako to lze nastavit např. ve WordPressu), postupujte následovně:
  1. Vytvořte statickou stránku, kterou později použijete jako úvodní. Takto vytvořená stránka má adresu např. http://blog.rokit.cz/p/stranka.html.
  2. V nastavení blogu klikněte na Nastavení vyhledávání a vytvořte nové přesměrování. Do pole Z: zadejte / a do ple Do: zadejte /p/stranka.html.
  3. Zatrhněte možnost Permanentní a přesměrování uložte.



Zdroj: http://www.bloggertipspro.com/2012/06/creating-blogger-static-home-page.html


5 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den,
    mockrát děkuji za užitečný příspěvek! Podařilo se mi díky němu nastavit statickou domovskou stránku, ale bohužel nastal další problém: při kliknutí na kartu (žáložku), která byla původně jako domovská stránka jsem opět přesměrována na nově nastavenou domovskou stránku. Jinými slovy: když si zobrazím můj blog, nemohu se dostat na stránku s příspěvky.

    Moc vás tímto prosím o radu, jak tento problém vyřešit. S pozdravem Jana

    OdpovědětVymazat
  3. nejde absolutne nechapu tu statickou stranku

    OdpovědětVymazat
  4. Blog, jak jsem zjistil, ukazuje po zadání domény (např. mujblog.blogspot.cz) poslední příspěvek. Pokud chcete, aby se po zadání mujblog.blogspot.cz ukázala nějaká statická stránka nebo konkrétní přispěvek, tak se to dělá podle obrázku. Napište do pole:
    Z: /
    (lomítko znamená, že za jménem serveru nic není, tj. URL mujblog.blogspot.cz zadávané v prohlížeči)
    Do: /2018/05/5-Muj_kvetnovy_prispevek.html
    (blog přesměruje stránku na nový odkaz, v příkladu jde o adresu jednoho příspěvku, který se bude zobrazovat, pokud zadáme jen mujblog.blogspot.cz. V prohlížeči uživatele se ukáže adresa mujblog.blogspot.cz/2018/05/5-Muj_kvetnovy_prispevek.html, tj. adresa květnového příspěvku.)

    V obrázku je použitý odkaz /p/stranka.html, tuto adresu určí Google, když si vytvoříte tzv. Stránku.

    Toto přesměrování se dá využít, pokud třeba pro nějaký příspěvek chcete mít kratší URL (adresu). Příklad pro zkrácený název příspěvku o mém psovi:
    Z: /pes
    (tj. URL mujblog.blogspot.cz/pes zadávaný v prohlížeči)
    Do: /2018/04/5-Muj_dubnovy_prispevek_o_psovi.html
    (blog přesměruje stránku na nový odkaz, v příkladu jde o adresu jednoho příspěvku, který se bude zobrazovat, pokud zadáme jen mujblog.blogspot.cz/pes. V prohlížeči uživatele se ukáže adresa mujblog.blogspot.cz/2018/04/5-Muj_dubnovy_prispevek_o_psovi.html, tj. adresa dubnového příspěvku o psovi.

    OdpovědětVymazat

Jak opravit IMAP v Thunderbirdu po aktualizaci NOD32

Po aktualizaci NOD32 se může stát, že v Thunderbiru přestane fungovat připojení pomocí protokolu IMAP. Postup k vyřešení: Restartovat počíta...